Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.11.2009.

17:15

Nikolaj Davidenko osvojio Masters!

Ruski teniser Nikolaj Davidenko osvojio je Masters u Londonu, pošto je u finalu pobedio Argentinca Huana Martina del Potra sa 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao jedan čas i 24 minuta, a Davidenko je u oba seta napravio po jedan brejk, što mu je, uz sve tri spasene brejk lopte, donelo konačni trijumf. Jedini poraz na turniru Rus je doživeo od Novaka Đokovića, a Del Potro je porazom u finalu propustio priliku da godinu završi na četvrtom mestu na ATP listi.

Davidenku je ovo najznačajnija titula u karijeri, a prethodno je uzeo tri turnira iz Serije 1000.

Davidenko, koji je na putu do trofeja eliminisao Rodžera Federera u polufialu, dominantno je osvajao svoje servis gemove protiv Del Potra. U prvom setu je izgubio samo pet, a u drugom osam poena pri svom servisu.

Del Potro je imao tri prilike da oduzme servis Davidenku, ali Rus je sve tri spasao. Davidenko je na ovom turniru pobedio tri tenisera koja su ove sezone podelili sva četiri gren slema – Del Potra, Federera i Nadala.

„Ovo je neverovatna stvar za mene. Došao sam ovde kao sedmi nosilac i osvojio sam turnir. To je za mene iznenađujuće“, rekao je Rus nakon pobeda.

Davidenko je i prošle godine u Šangaju igrao finale na završnom turniru kada je bolji od njega bio Novak Đoković. U duelu sa Del Potrom Rus je imao 25 vinera i samo 15 neiznuđenih grešaka, dok je Argentinac imao odnos 20-19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve