Nova vest
Tenis

Subota, 28.11.2009.

17:30

Davidenko konačno pobedio Federera

Ruski teniser Nikolaj Davidenko prvi je finalista Mastersa u Londonu, pošto je pobedio Rodžera Federera sa 6:2, 4:6, 7:5 za 1 čas i 55 minuta igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rus je tako u, za njega očigledno srećnom, 13. pokušaju savladao Federera i ponovio uspeh od prošle godine, kada je izgubio u finalu od Đokovića. Ključni brejk Davidenko je napravio u 11. gemu sjajnom bekhend paralelom iz riterna, a onda je u sledećem gemu spasao brejk loptu i iskoristio prvu meč loptu. U finalu će Rus igrati sa pobednikom meča Del Potro - Soderling.

Ruski teniser bolje je počeo meč i ubedljivo je dobio prvi deo igre napraviviši dva brejka više od rivala. Na turniru u Londonu Federer je dokazao da to ne mora mnogo da znači jer je već preokretao rezultat protiv Marija i Verdaska.

U drugom setu nije bilo prilika za brejk sve do samog finiša i desetog gema – tada je Švajcarac iskoristio pritisak koji Davidenko uvek više oseća u prelomnim trenucima mečeva sa Federerom, pa je napravio brejk i izjednačio u setovima.

Odlučujući set umalo da donese isti epilog jer je pri rezultatu 5:4 Federer imao 0:30 i došao na samo dva poena od pobede. Ipak, Rus uspeva da se izvuče iz teške situacije, a onda i da napravi brejk – imao je Federer gem loptu, ali Davidenko u tim trenucima ne odstupa od hrabre taktike; dva puta je preciznim i snažnim udarcima isforsirao greške Federera, a onda je neverovatnom bekhend paralelom pogodio liniju i uzeo gem.

U narednom gemu Davidenko brzo dolazi do 0:30, ali onda Federer koristi nešto plašljiviju igru rivala (uglavnom je gašao po sredini terena) i dolazi do brejk lopte. Rus zatim kao da je rešio da ne dozvoli sebi da ko zna koji put izgubi dobijen meč sa Federerom, odigrao je nekoliko sjajnih, napadačkih udaraca i zasluženo došao do trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve