Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.11.2009.

15:16

Pobeda Zimonjića i Nestora za kraj

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor oprostili su se trijumfom od Masters kupa u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njih dvojca su u svom poslednjem meču u sezoni savladali Indijca Maheša Bupatija i Marka Noulsa sa Bahama rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (11:9). Zimonjić i Nestor, koji su su posle dva startna poraza u 'A' grupi ostali su bez šanse da odbrane trofej osvojen u Šangaju, do trijumfa su stigli posle jednog sata i 18 minuta igre.

Ovaj meč nije imao nikakav rezultatski značaj pošto su Bupati i Nolus sa dve pobede na startu već osigurali plasman u polufinale, Kao prvi dubl sveta.

Zimonjić i Nestor, međutim, nisu želeli da napuste London sa tri poraza i posle velike borbe uspeli su da svaladaju treći par na ATP liste. U prvom setu srpsko-kanadska kombinacija je napravila jedan brejk, koji im je bio sasvim dovoljan da povedu sa 1:0. U nastavku meča odluka je pala u taj brejku.

Bupati i Nouls su bili na pragu izjednačenja, pošto su u doigravanju poveli sa 6:2 i imali čak četiri vezane set lopte, ali ih nisu iskoristili. Međutim, muke Zimonjića i Nestora se nisu tu završile. Njih dvojica su bili prinuđeni da spašavaju još dve set lopte, da bi na kraju, ipak, uspeli da trijumfuju rezultatom 11:9.

Pošto se nisu plasirali u polufinale, Zimonjić i Nestor su braći Brajan, Majku i Bobu, dali priliku da ih na kraju godine svrgnu sa prvog mesta ATP liste. Ukoliko Amerikanci dobiju meč trećeg kola u grupi i kasnije trijumfuju na Masters kupu, godinu će završiti kao prvi dubl sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve