Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.11.2009.

10:42

Britanski mediji:"Novak iscrpljen"

Britanska štampa posvetila veliku pažnju porazu Đokovića od Švedjanina Soderlinga u 2.kolu i složila se u oceni da je srpski teniser izgledao iscrpljeno.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Tajms navodi da je Soderling, koji je pobedio sa 2:0 (7:6, 6:1) Djokovića doveo na ivicu suza i da se na srpskom teniseru videlu da ga je porazilo njegovo prekomerno izgaranje. Uticajni britanski dnevnik ocenio je i da bi čelnici Svetske teniske asocijacije (ATP) trebalo da razmisle o kontraproduktivnom 11-mesečnom kalendaru.

"U strahu da mu mesto na listi ne preotme Endi Mari, Djoković je u poslednja dva meseca igrao na brojnim turnirima, što je bez sumnje rešenost kojoj se nema šta osporiti, ali ga je na kraju porazilo njegovo prekomerno izgaranje", primetio je novinar Tajmsa.

Dejli Telegraf je konstatovao da je Djoković delovao premoreno, pregaženo i na ivici snage.

"Dok se Švedjanin smejao i oduševljeno pesnicom udarao po vazduhu, Djoković je kipteo od besa. Raspoloženje srpskog tenisera bilo je daleko mračnije od jarko crvenih čarapa i majice koje je nosio", navodi se u tekstu.

"Djoković je bio premoren, pregažen i na ivici snage. Izgledao je zaista kao čovek koji je odigrao devedeset šesti meč u sezoni. U drugom setu povremeno je ostavljao utisak da nema snage ni reket da podigne", dodaje se u tekstu Dejli Telegrafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve