Nova vest
Tenis

Utorak, 24.11.2009.

23:59

Federer preokretom do trijumfa

Rodžer Federer savladao je Endija Marija u tri seta 3:6, 6:3, 6:1 u drugom kolu Masters kupa u Londonu i praktično se plasirao u polufinale.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao jedan čas i 58 minuta. Švajcarac je tako zabeležio drugu pobedu na završnom turniru, četvrtu u desetom duelu sa Škotom. Mari još uvek ima šanse da prođe u borbu za finale u prestonici Engleske ukoliko u trećem kolu savlada Španca Fernanda Ferdaska. U drugom meču grupe, Huan Martin del Potro bio je bolji od Fernanda Ferdaska.

Federer je u prvom setu prvi oduzeo servis protivniku, ali je već u narednom gemu dozvolio Mariju da uzvrati brejkom, a potom je Švajcarac još jednom izgubio gem na svoj servis. Prvi teniser sveta je imao tri brejk prilike u devetom gemu, ali ih je Škot sjajnim servisima neutralisao i poveo 1:0 u setovima.

Federer je delovao znatno sigurnije u drugom setu, odlično mu je funkcionisao forhend i tek u prvom gemu tog dela igre odservirao je prvi as. Švajcarac je u šestom gemu stigao do dve brejk prilike i novim forhendom oduzeo servis rivalu. U šestom i sedmom gemu, viđeno je nekoliko fantastičnih poena koji su se završavali uglavnom u Federerovu korist, drop šotom i forhendom. Prvi teniser sveta dobio je drugi set rezultatom 6:3.

Odlučujući set počeo je Marijevom duplom servis greškom. Ipak, usledio je odličan volej Škota, a potom i pasing šot iz okreta tako da se izvukao iz neprijatne situacije. Međutim, primetna je bila nervoza u igri domaćeg tenisera koji je u narednom gemu dozvolio Federeru tri brejk lopte (dupla servis greška i greške iz forhenda i bekhenda), prvu je spasao, ali je potom usledila nova greška i brejk Švajcarca.

Do kraja meča, ponavljala se ista priča, Mari je grešio i loše se kretao, Federer pogađao pa je prvi teniser sveta ubedljivo dobio treći set rezultatom 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve