Nova vest
Tenis

Utorak, 24.11.2009.

18:25

MK: Del Potro bolji od Verdaska

Huan Martin del Potro savladao je Fernanda Verdaska rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 7:6 u drugom kolu grupe A Masters kupa u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao dva časa i 24 minuta. Argentinac je tako stigao do prvog trijumfa u prestonici Engleske posle startnog poraza od domaćeg tenisera Endija Marija (6:3, 3:6, 6:2). Peti teniser sveta je na taj način sačuvao šanse da se nađe u polufinalu završnog turnira sezone, dok je Verdasko svoje šanse sveo na teoriju.

Del Potro je bio bolji u prvom setu, iskoristio je svoju šansu za brejk na startu meča, za razliku od Španca, i poveo 1:0 u setovima. Verdasko je u drugom setu više pretio i konačno u osmom gemu oduzeo servis protivniku za 5:3. U narednom gemu je servirao i izjednačio na 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu, Del Potro je imao prednost 5:2 i meč loptu na Verdaskov servis. Ipak, šampion US Opena nije iskoristio tu šansu, a u narednom gemu dozvolio je Špancu da napravi brejk i zakomlikuje situaciju. Ponovo je Argentinac mogao da završi meč kod rezultata 5:4, ali je Verdasko sačuvao svoj servis.

U taj-brejku, Del Potro je bio ubedljiv i dozvolio je rivalu da uzme samo jedan poen, bilo je 7:1.

U drugom meču grupe A, od 21.45 časova sastaju se Švajcarac Rodžer Federer i domaći teniser Endi Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve