Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.11.2009.

23:58

Federer preokretom do pobede

Prvi teniser sveta Rodžer Federer pobedio je Španca Fernanda Verdaska sa 4:6, 7:5, 6:1 u prvom kolu grupe B Masters kupa u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Verdasko je u prvom delu meča igrao na veoma visokom nivou i zasluženo osvojio prvi set. Prvu brejk, ujedno i set priliku u meču Švajcarac je imao tek u 12. gemu drugog seta. Iskoristio je već prvu Federer, a posle toga je napravio novi brejk već na startu trećeg seta, što se ispostavilo presudnim, pa je Rodžer došao do četvrte pobede iz isto toliko susreta sa Verdaskom.

Španac je u meč ušao sa jasnom taktikom – slajs servisom u bekhend rivala osvojio je mnogo poena (slično kao Nadal na Vimbldonu 2008.), a sa osnovne linije se trudio da bude što konkurentniji, uz povremene napade iz forhenda.

U prvom setu Federer je brojnim grešakama svesrdno pomagao Špancu, a jedini brejk viđen je već na startu, kada je Verdasko bez izgubljenog poena osvojio gem. Pri rezultatu 4-2 Španac je propustio dve uzastopne brejk prilike, ali to ga ni najmanje nije poremetilo i u velikom stilu je završio set.

Verdaskov ritam nije padao, spinovanim forhendima je sasvim solidno parirao Federeru, koji je doduše podigao nivo igre. Uprkos nekim neizvesnim situacijama, brejk prilika u drugom setu nije bilo sve do 12. gema. Tada je Federer iskoristio nervozu suparnika i došao do ključnog brejk.

Od rezultata 5:5 u drugom setu Švajcarac je izgubio samo jedan gem, a presudan je bio početak trećeg seta, kada je Verdasko na trećoj brejk prilici Federera poslao lopticu daleko u aut. Igra Španca posle toga se potpuno raspala, a Federer je rutinski stigao do trijumfa posle jednog sata i 59 minuta igre.

U prvom meču dana Mari je dobio Del Potra, a u ponedeljak su na programu mečevi u grupi A.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve