Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.11.2009.

14:43

Poraz Zimonjića i Nestora na startu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor poraženi su u prvom kolu takmičenja na završnom Mastersu sezone u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zimonjić i Nestor poraženi su od poljske kombinacije Marijuša Firstenberga i Marcina Matkovskog u dva seta, rezultatom 6:4, 6:4. Srpsko-kanadskoj kombinaciji su potrebne obe pobede u preostala dva meča da bi obezbedila plasman u polufinale, a samim tim i priliku za odbranu titule.

Iako su Zimonjić i Nestor proglašeni za najveće favorite za osvajanje titule u “02 Areni”, prvi meč su odigrali slabo, dok su Poljaci odigrali možda i najbolji meč ove sezone. Srpsko-kanadski dubl nije imao nijednu brejk priliku na meču, a Firstenberg i Matkovski su na svoj servis izgubili samo sedam poena.

Poljacima su za trijumf bila potrebna samo dva brejka, u prvom setu do njega su došli u petom gemu, dok su već na startu drugog oduzeli servis protivnicima.

U drugom kolu, u utorak, Zimonjić i Nestor igraju sa Indijcem Mahešom Bupatijem i Markom Noulsom sa Bahama, dok ih u trećem kolu, koje je na programu u četvrtak, očekuje meč sa slovačko-češkom kombinacijom Františekom Čermakom i Mihailom Mertinakom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve