Nova vest
Tenis

Subota, 21.11.2009.

19:45

Đoković: "Nisam favorit u Londonu"

Novak Đoković je označen kao favorit završnog Mastersa koji u nedelju počinje u Londonu i na kome se takmiči osmorica najboljih tenisera u 2009. godini.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser je pružio odlične partije u poslednje vreme i osvojio dva turnira u novembru, u Bazelu i Parizu. „Ne mislim da sam favorit i broj jedan u ovom trenutku jer svaki igrač koji je ovde može da osvoji turnir zbog čega je ovo takmičenje posebno interesantno“, rekao je Đoković.

Srpski teniser počinje odbranu titule na završnom Mastersu u ponedeljak protiv prošlogodišnjeg protivnika u finalu, Rusa Nikolaja Davidenka.

„Na početku godine, iako sam imao najbolju sezonu na šljaci u karijeri, imao sam poteškoće jer sam napravio neke velike promene. Promenio sam reket i preuzeo odgovornost za to i to je dosta uticalo na moju igru. Ali osećam da sam sazreo i sada znam šta želim na terenu“, izjavio je treći teniser sveta.

Đokovića su ranije dosta kritikovali zbog fizičke pripremljenosti. Ove sezone, situacija se promenila i na tom polju.

„Posvetio sam mnogo vremena fizičkoj pripremljenosti i trenirao sam naporno u poslednja tri, četiri meseca. Sada se sve to isplatilo jer mogu da izdržim duge naporne mečeve u pet setova i da i dalje ostanem svež. Povratio sam samopuzdanje i ponovo igram na način na koji sam to ranije radio, agresivno i preuzimam kontrolu“, rekao je Đoković.

Treći reket sveta nalazi se u grupi sa Rafaelom Nadalom, Nikolajom Davidenkom i Robinom Soderlingom. U drugoj grupi su Rodžer Federer, Huan Martin del Potro, Endi Mari i Fernando Verdasko.

„Moj životni cilj je da budem broj jedan i to će biti moj san dok to ne ostvarim“, izjavio je Đoković.

Intervju sa Novakom Đokovićem za B92 možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve