Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.11.2009.

20:40

Đoković: "Pobeda dodatni motiv"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je srećan posle pobede nad Gaelom Monfisom u finalu turnira u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Vrlo sam zadovoljan svojim igrama u prethodnih 4-5 nedelja, savladao sam prvu dvojicu na ATP listi. Ovo je prvi ili možda drugi put u karijeri da sam osvojio dva uzastopna trofeja i to me dodatno motiviše da sličan podvig ponovim i u budućnosti. Sa mnogo samopouzdanja odlazim na Masters u London, a jedino je pitanje hoću li fizički izdržati i stići da sakupim energiju do tog turnira“, izjavio je Đoković.

Novak kaže da je osećao presiju tokom celog finala, a navodi i zašto:

„Morao sam mnogo da se potrudim jer sam izgubio poslednja četiri finala na turnirima iz Serije 1000. To mi se ’motalo’ po glavi, mislio sam o tome, što nije baš prijatan osećaj, a naročito se pojačao kada sam video da Gael polako ulazi u ritam“.

Đoković objašnjava sa čime je sve morao da se bori ne bi li stigao do 16. trofeja u karijeri.

„Velika podrška publike još je motivisala Monfisa i davala mu energiju kako se meč približavao kraju. Borio sam se protiv njega i pritiska publika i nekako sam pokušavao da sačuvam nerve. Na kraju meča izbacio sam iz sebe sve emocije i bio srećan“.

Novak je postao noćna mora za domaće tenisere – prvo je pobedio Federera u njemu rodnom Bazelu, a zatim je slavio protiv Monfisa u njegovom zavičaju Parizu.

Đoković je pobedom nad Monfisom poboljšao ovosezonski skor na 76-18, a za proboj na drugo mesto ATP liste potrebno mu je da odbrani titulu na Mastersu, a da Nadal ne dobije više od jednog meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve