Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.11.2009.

14:02

Trofej Zimonjiću i Nestoru

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor osvojili su Masters Parizu, pošto su u finalu savladali Špance Tomija Robreda i Marsela Granoljersa sa 2:0,po setovima 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpsko-kanadski tandem tako je u potpunosti opravdao titulu najboljieg dubla sveta. Prvi nosici na turniru u Parizu takmičenje su završili ubedljivim trijumfom protiv 22. para na svetskoj rang listi, a Robredo i Granoljers su za 57 minuta igre uspeli samo da pruže dostojan otpor Nestoru i Zimonjiću.

Zimonjiću je to 32. titula u karijeri, a deveta u ovoj sezoni. Srpsko-kanadski par je ove godine odbranio titulu na Vimbldonu, osvojio Masterse u Sinsinatiju, Madridu, Rimu, Monte Karlu i Parizu, kao i turnire u Bazelu, Barsleoni i Roterdamu.

Za trijumf u Parizu Zimonjić i Nestor su dobili nagradu od 166.500 evra, kao i 1.000 ATP poena, sa kojima su se još više učvrstili na prvom mestu ATP liste.

Zimonjić i Nestor će od 22. novembra učestvovati i na završnom godišnjem turniru u Londonu, na kome će braniti titulu koju su osvojili prošle godine u Šangaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve