Nova vest
Tenis

Utorak, 10.11.2009.

20:59

Đoković i Troicki na terenu u sredu

Novak Đoković i Viktor Troicki igraju u sredu na Mastersu u Parizu mečeve drugog kola.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je nakon trijumfa u Bazelu imao dva dana odmora, a u sredu ga već čeka novo iskušenje u vidu Argentinca Huana Monaka. Njihov duel otvara program na centralnom terenu i počeće u 11 časova. Protivnik drugog reketa Srbije Viktora Troickog u drugom kolu biće 13. nosilac Radek Štepanek. Taj meč je poslednji na terenu broj jedan, nakon pet singlova.

Đoković se sa Huanom Monakom do sada sastajao dva puta, i u oba slučaja je slavio. Davne 2005. godine bio je bolji na Vimbldonu, a dve godine kasnije srpski teniser je savladao Argentinca na US Openu.

Dva puta do sada igrali su i Štepanek i Troicki, a Čeh je izašao kao pobednik na oba meča. 2008. godine na Vimbldonu Troicki je nakon vođstva od 2:0 u setovima ipak poražen sa 3:2, a ove godine na Mestersu u Sinsinatiju srpski teniser je predao Štepaneku meč početkom drugog seta.

Publika u ‘Bersiju’ će imati u sredu priliku da uživa u svojevrsnom spektaklu, pošto će u toku jednog dana na teren prvih pet tenisera sveta.

Veliku pažnju sigurno će izazvati meč Del Potro – Safin koji se igra odmah nakon duela Đoković – Monako. Sjajni Rus, koji je tokom svoje karijere osvojio dva gren slema, igra u Parizu poslednji turnir karijere, i vrlo je moguće da će mu duel sa Argentincem biti poslednji u karijeri.

Program na centralnom terenu za sredu (početak u 11h):

Novak Đoković – Huan Monako
Huan Martin Del Potro – Marat Safin
Nikolas Almagro – Rafael Nadal
David Guez – Gael Monfis
Rodžer Federer – Žilijen Beneto
Endi Mari – Džejms Blejk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve