Nova vest
Tenis

Subota, 07.11.2009.

19:46

Đoković: "Presudila i sreća"

Srpski teniser Novak Đoković bio je zadovoljan posle teško ostvarene pobede nad Radekom Štepanekom i plasmana u finale turnira u Bazelu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Igrao sam dobro i vrlo sam srećan što sam se prošao u finale. Bio je ovo veoma težak meč, a na 4-5 u drugom setu odigrao sam užasan gem. Pokušao sam samo da ubacim neki prvi servis i uspeo u tome. Ne bih rekao da su moji udarci sprečili poraz (tri vezane meč lopte), bila je to sreća“, izjavio je Đoković.

„U trenucima kada sam spasavao meč lopte, publika mi je mnogo pomogla i uz njihovu pomoć sam se provukao. Veoma sam ponosan što sam u finalu, svež sam i spreman za nedelju“, dodao je treći teniser na svetu.

Đoković je potom naveo servis kao ključni razlog teže pobede.

„Servirao sam veoma loše tokom celog meča, a na ovoj vrsti podloge početni udarac je krucijalan. Uz to, nisam pronalazio ritam na riternu u nekim trenucima, a Radek je igrao sjajno“.

Đoković u finalu igra sa Rodžerom Federerom, koji je pobedio Marka Kjudinelija 7:6, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

12 h

U fokusu

Vidi sve