Nova vest
Tenis

Petak, 06.11.2009.

21:58

Đoković: "Vavrinka kontrolisao meč"

Novak Đoković izjavio je posle plasmana u polufinale turnira u Bazelu, da je Stanislas Vavrinka kontrolisao veći deo meča i da mu je bilo teško da ga pobedi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser je savladao Švajcarca posle preokreta i tri seta 3:6, 7:6, 6:2. "To je bilo više nego test. Vavrinka je kontrolisao meč većinu vremena, do kraja drugog seta", rekao je Đoković, koji se 14 put ove godine plasirao u polufinale nekog turnira.

Vavrinka je vodio u drugom setu sa 4:3, ali je srpski teniser od tog trenutka zaigrao znatno bolje i zasluženo slavio.

"Odlično je servirao u prva dva seta i imao sa dosta problema da vratim lopticu", rekao je Đoković.

Treći teniser sveta žalio se na težak i zgusnut ATP kalendar koji najviše problema zadaje najbolje rangiranim igračima. Đoković je rekao da je duga sezona najveći uzrok čestih povreda tenisera i da bi pauza do Otvorenog prvenstva Australije trebalo da traje dva meseca.

Pretposlednji veliki turnir tenisere očekuje već sledeće nedelje kada se igra Masters u Parizu, a od 22. Novembra na programu je završni turnir osmorice najboljih u 2009. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve