Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.11.2009.

18:53

Tipsarević eliminisan u Valensiji

Srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je u drugom kolu turnira u Valensiji pošto je bolji od njega bio Fernando Verdasko.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Osmi teniser sveta je pobedom rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3, prekinuo seriju dobrih rezultata srpskog tenisera na prethodna dva turnira. Tipsarević je prvo na turniru u Moskvi igrao u finalu, a potom je u Beču stigao do polufinala. Verdasko će u narednoj rundi igrati protiv zemljaka Tomija Robreda, koji je savladao Belgijanca Kristofa Rohusa sa 2:1, po setovima 6:0, 5:7, 6:3.

Posle sedam gemova u kojima su i Tipsarević i Verdasko osvajali poene na svoj servis, Španac je u osmom došao do brejka i uz osvojen još jedan gem došao do vođstva od 1:0 u setovima.

Verdasko je na startu drugog seta odmah oduzeo servis Tipsareviću, a potom je poveo sa 2:0. Srpski teniser je uzvratio brejkom i u šestom gemu i izjednačio je na 3:3, ali je Španac osvojio naredna tri gema i rutinski završio meč i izborio plasman u treće kolo.

Turnir u Valensiji igra se za nagradni fond od dva miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve