Nova vest
Tenis

Sreda, 04.11.2009.

16:28

Troicki u drugom kolu dubla

Srpski teniser Viktor Troicki i Nemac Kristofer Kas plasirali su se u drugo kolo turnira u Bazelu u konkurenciji dublova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njih dvojca su na startu turnira bili bolji od Bruna Soareša iz Brazila i Kevina Ulijeta iz Zimbabvea rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:4), 4:6, 10:6. Srpsko-nemačku kombinaciju u drugom kolu očekuje duel sa tandemom koji čine Amerikanac Skot Lipski i Slovak Filip Polasek.

Troicki je saznao i da će u drugom kolu singla igrati priotiv 13. tenisera sveta Hrvata Marina Čilića, koji je u meču prvog kola savladao Nemca Filipa Pečnera sa 6:4, 6:4.

Srpskog tenisera čeka veoma težak zadatak. Čilić se nalazi u izvanrednoj formi, a da stvar bude još gora Hrvat je iz sva tri dosadašnja duela sa Troickim izlazio kao pobednik.

Njih dvojica su se prvi put sastali prošle godine u Čenaju i Hrvat je pobedio 3:6, 7:6, 6:1. Prošle godine su igrali i u Nju Hevnu, kada jeTroicki predao prvi vođstvu Čilića u prvom setu od 2:1, dok je ove godine, na turniru u Zagrebu, rezultat glasio 6:2, 7:5, za hrvatskog tenisera.

Nagradni fond turnira u Bazelu je 1.755.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve