Nova vest
Tenis

Utorak, 27.10.2009.

16:43

Janković lako izgubila od Azarenke

Jelena Janković doživela prvi poraz na turniru u Dohi, od Beloruskinje Azarenke 2:0, po setovima 6:2 i 6:3. Slab meč i puno grešaka srpske teniserke.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković porazom je počela takmičenje na poslednjem turniru sezone u Dohi. Jankovićeva je izgubila od Beloruskinje Viktorije Azarenke 6:2 i 6:3. Meč je trajao 82 minuta.

Beloruskinja je bila bolja, u pravom trenutku stizala je do brejkova, posebno u drugom setu, koji je bio mnogo izjednačeniji. Devojka iz Minska koja godinama živi u Skotsdejlu prva je stigla do brejka. Jelena je uspela da uzvrati ribrejkom. Medjutim, ponovo je Azarenka odigrala bolje u finišu, dobila tesan gem ,nakon toga još jednim brejkom obezbedila, ipak, neočekivano laku pobedu.

Ključ pobede Beloruskinje leži u broju grešaka srpske teniserke. Jelena je napravila čak 33 greške, Azarenka je imala samo 15, tako da veći broj direktnih poena 17-8 srpske teniserke nije imao uticaja na ishod u korist JJ.

Iako se statistički gledano sve u ovom meču "vrtelo" oko srpske teniserke, (veći broj vinera i grešaka), Azarenka je imala čak 9 brejk prilika i iskoristila je 5, Jelena je imala samo dve, iskoristila je jednu u drugom setu. Gledajući i poene, ukupno Azarenka je bila ubedljiva 65:48.

Osmu teniserka sveta, koja se takmiči u Beloj grupi, u Dohi očekuju i dueli protiv najbolje na WTA listi Ruskinje Dinare Safine, kao i Karoline Voznijacki iz Danske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve