Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 26.10.2009.

16:15

Troicki eliminisan u St. Peterburgu

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Sankt Peterburgu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njega je na startu takmičenja eliminisao Karol Bek iz Slovačke sa 2:1, po setovima 7:6 (7:4), 4:6, 6:4. Troicki, koji je bio veliki favorit u duelu sa 81. teniserom sveta, odigrao je jedan od lošijih mečeva u poslednje vreme. Tokom celog duela srpski teniser nije mogao da pronađe pravi ritam i ništa mu nije polazilo za rukom.

U prvom setu oba tenisera su osvajali gemove u kojima su servirali, pa je odluka o pobedniku seta pala u taj brejku. Bek je na startu doigravanja poveo sa 4:2, osvojivši dva uzastopna poena, pa je ovaj deo igre rešio u svoju korist rezultatom 7:4.

Prvi bejk viđen je tek u 20. gemu, a napravio ga je Troicki. Reprezentativac Srbije tada je poveo 5:3 u drugom setu, ali se i tada videlo da nije u formi, jer je već u narednom gemu dozvolio Beku da vrati brejk.

Drugi set je ipak pripao Troickom, koji je uspeo po drugi uzastopni put oduzeo servis Beku, dobivši ovaj deo igre rezultatom 6:4. Kada se činilo da će stvari ipak doći na svoje mesto, u trećem gemu Slovak je ponovo bez većih problema održavao rezultatsku ravnotežu, a pobedu je obezbedio brejkom u petom gemu.

Bek će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela 110. igrača na ATP listi Bjorna Paua iz Nemačke i domaćeg takmičara Stanislava Vovka, 1.216 tenisera sveta, koji je do glavnog žreba stigao zahvaljujući specijalnom pozivu organizatora turnira.

Turnir u Sankt Peterburgu igra se za nagradni fond od 663.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve