Nova vest
Tenis

Petak, 23.10.2009.

22:42

Tipsarević - Marčenko u 14.30h

Srpski teniser Janko Tipsarević u subotu najranije od 14.30h po srednjeevropskom vremenu igra polufinale Kupa Kremlja u Moskvi sa Ukrajincem Iljom Marčenkom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Do sada se nikada nisu sastajali, a Marčenko je na turniru u Moskvi do sada pobedio Denisa Istomina, Andreja Golubjeva i Jevgenija Karaljova. Marčenko ima 22 godine, rođen je u Dniproderžinsku i visok je 185cm. Ovo mu je najbolji rezultat u karijeri, a trenutno je 190. teniser na ATP listi. Najbolji rejting držao je pretprošlog ponedeljka, 188. mesto.

Ove godine je osvojio 'fjučers' u Istanbulu, gde je između ostalih pobedio Roka Karanušića, Karolja Beka i u finalu Florijana Majera, a igrao je još jedno finale i dva polufinalana turnirima sličnog kalibra.

Evidentno je da mu je forma u usponu kako se bliži kraj sezone, pošto je na 'čelendžeru' u Monsu, na kojem je Tipsarević trijumfovao, došao iz kvalifikacija do polufinala eliminisavši Karstena Bola, ponovo Karolja Beka i Lukaša Lacka, pre nego što je u tri seta izgubio od Sergija Stahovskog.

Tipsarević je na putu do polufinala savladao Kelerera, Rohusa i Đinperija i sada je u dobroj prilici da osvoji prvi ATP trofej u karijeri.

U drugom polufinalu sastaju se dva Mihalila – Južni i Kukuškin, a taj meč igra se najranije od 16h.

Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od milion dolara, a plasmanom u polufinale obojica su obezbedili po 90 ATP bodova i 50 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve