Nova vest
Tenis

Petak, 23.10.2009.

14:26

Jelena eliminisana u Moskvi

Srpska teniserka Jelena Janković učešće na "Kupu Kremlja" završila je u četvrtfinalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva je u borbi za polufinale poražena od Ruskinje Alise Klejbanove rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Klejbanova će u polufinalu igrati sa Beloruskinjom Olgom Govorcovom, koja je pobedila Veru Duševinu. U drugom polufinalu igraće Italijanke Frančeska Skjavone i Alone Bondarenko iz Ukrajine.

Trenutno deveta teniserka sveta je u Moskvi branila titulu, ali je i pored eliminacije u četvrtfinalu uspela da izbori plasman na završni turnir sezone u Dohi.

Na početku meča i Klejbanova i Jankovićeva su napravile po jedan brejk, ali je Ruskinja u petom gemu ponovo oduzela servis srpskoj teniserki. Klejbanova je potom rutinski privela set kraju i došla do vođstva od 1:0.

U drugom setu Klejbanova je bila još ubedljivija, iskoristila je obe brejk prilike, i došla do plasmana u polufinale turnira koji se igra za nagradni fond od milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve