Nova vest
Tenis

Subota, 10.10.2009.

16:19

Finale Dejvis kupa u Barseloni

Finale Dejvis kupa između teniskih reprezentacija Španije i Češke odigraće se u Barseloni, saopštio je Teniski savez Španije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski savez je takvu odluku doneo pošto je Medjunarodna teniska federacija (ITF) prethodno odbila da se finale igra na otvorenim terenima u Malagi, kao i na Tenerifama. Mečevi finala će se igrati, od 4. do 6. decembra, u hali San Đordi, kapaciteta 17.000 mesta, koja je izgrađena za potrebe Olimpijskih igara 1992. godine. Organizatori su takođe sopštili da će se finale igrati na šljaci.

'Crvena furija', koja brani titulu u Dejvis kupu, osvojila je svoju prvu 'salataru' upravo u hali San Đordi 2000. godine, kada je za reprezentaciju Španije nastupao i sadašnji selektor Albert Kosta.

Španci su od tada još dva puta trijumfovali u Dejvis kupu, a protiv Češke će pokušati da postanu prva selekcija posle Švedske (1998), kojoj je pošlo za rukom da odbrani trofej u ovom takmičenju.

Španci su u polufinalu, u Mursiji, savladali reprezentaciju Izraela i tako se plasirali u peto finale u poslednjih 10 godina. Očekuje se da u finalu za 'crvenu furiju' ponovo zaigra drugi teniser sveta Rafael Nadal, koji je polufinalni duel propustio zbog povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve