Nova vest
Tenis

Subota, 10.10.2009.

08:55

Đokoviću finale i treće mesto

Novak Đoković pobedio je Robina Sederlinga 6:3 i 6:3 i plasirao se u finale turnira u Pekingu. Tom pobedom, srpski teniser se vratio na treće mesto na listi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Pekingu pošto je pobedio 11. tenisera sveta Šveđanina Robina Sederlinga sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3), a u finalu ga očekuje duel sa Marinom Čilićem koji je pobedio Rafaela Nadala sa 6:1 i 6:3.

U meču koji je trajao sat i 21 minut Đoković je osvojio 67 poena i napravio četiri brejka, po dva u svakom setu, dok je Sederling osvojio 49 poena uz samo jedan brejk.

Srpski je teniser je prilično lako i rutinski pobedio Šveđanina. U prvom setu stigao je do brejka na startu i na kraju seta (prvi i deveti gem). Manjih problema imao je samo na početku drugog seta, ali se brzo vratio na nivo sa početka meča, odlično servirao i dosta profitirao iz brojnih grešaka Sederlinga.

Đoković će se zahvaljujući pobedi u polufinalu turnira u Pekingu vratiti na treću poziciju na ATP listi, i to 19.oktobra.

Protivnik Đokoviću u finalu će biti Marin Čilić koji je izvanrednom igrom savladao Nadala sa 6:1 i 6:3. Đoković je sa Čilićem igrao tri puta i sva tri puta pobedio, poslednji put ove godine na turniru u Dubaiju srpski teniser slavio je sa 6:3, 6:4.

Nagradni fond ATP turnira u Pekingu je 2.100.500 dolara, a pobednik će osvojiti 500.000 dolara i 500 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve