Nova vest
Tenis

Sreda, 07.10.2009.

19:19

Peng dobila Šarapovu, prošao Čilić

Šuai Peng pobedila je Mariju Šarapovu 6:2, 6:4 i plasirala se u četvrtfinale turnira u Pekingu, a dalje su prošle i Dementijeva, Kuznjecova i Pavljučenkova.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Jelena Dementijeva ubedljivo je pobedila Li Na 6:2, 6:0, Svetlana Kuznjecova je dobila Aljonu Bondarenko 6:3, 4:6, 6:0, dok je Anastasija Pavljučenkova pobedila Aleksandru Voznijak 6:4, 6.4. u muškoj konkurenciji, osim Novaka Đokovića, plasman u četvrtfinale obezbedili su Fernando Verdasko, Nikolaj Davidenko i Marin Čilić.

Najveće iznenađenje dana svakako je pobeda Šuai Peng, 53. teniserke na WTA listi, nad Marijom Šarapovom.

Kineskinja je, posle izjednačenog starta, napravila dva brejka i povela u setovima. Pengova je imala i prednost od 5:2, ali za Šarapovu je zaista istinita fraza da se „nikada ne predaje“ – osvojila je Ruskinja dva gema u nizu, ali je u desetom gemu drugog seta Pengova iskoristila treću meč loptu.

„Ovo nije bio moj dan. Obično mi polaza za rukom da se pokrenem i da borbenošću prebrodim period kada mi ne ide, ali danas to nije bio slučaj. Nisam sigurna zašto, ali tako je. Šuai je igrala veoma dobro, bila je agresivna i uradila je sve prave stvari kako bi dobila meč“, izjavila je Šarapova, koja je prošle sedmice trijumfovala na turniru u Tokiju.

Pengova će u četvrtfinalu igrati sa pobednicom duela Serena Vilijams – Nadja Petrova, koji se igra u četvrtak.

Jedini za sada poznati četvrtfinalni par čine Kuznjecova i Pavljučenkova. Svetlana je pobedila Aljonu Bondarenko zahvaljujući briljantnoj igri u trećem setu, kada rivalki nije dozvolila ni gem. Pavljučenkova je, posle pobede nad Venus Vilijams, eliminisala i Aleksandru Voznijak. Ruskinja je napravila preokret i od rezultata 3:4 u prvom srtu osvojila je osam od narednih devet gemova i povela 6:4, 5:1. Tada je Kanađanka uzela tri gema u nizu, ali 18-godišnja Pavljučenkova uspela je da okonča meč.

Jelena Dementijeva je lako dobila Li Na (6:2, 6:0) i u četvrtfinalu će igrati sa boljom iz meča Agnješka Radvanska – Marija Hose Martines Sančes.
Pobednici ženskog turnira pripašće 1000 WTA bodova i 775 hiljada dolara.

WTA, treće kolo:
Jelena Dementijeva – Li Na 6:2, 6:0
Svetlana Kuznjecova – Aljona Bondarenko 6:3, 4:6, 6:0
Anastasija Pavljučenkova – Aleksandra Voznijak 6:4, 6:4
Šuai Peng – Marija Šarapova 6:2, 6:4

U muškoj konkurenciji Nikolaj Davidenko ’oduvao’ je Filipa Kolšrajbera prepustivši mu samo jedan gem tokom 56 minuta dugog meča. Rus je uspostavio karakteristično preciznu i brzu igru sa osnovne linije što je, uz veliki broj grešaka Nemca, bilo dovoljno za lagani trijumf.

Hrvatski teniser Marin Čilić bio je bolji od Benetoa u tri seta. Nijedan od setova nije bio naročito uzbudljiv – u prvom je Čilić odmah napravio brejk i do kraja slavio bez veće drame, a u drugom je Francuz uzeo četiri gema u nizu i izjednačio u setovima. U trećem je Hrvat bio superioran, nije izgubio nijedan poen na svoj servis i zasluženo je došao do četvrtfinala, gde ga čeka Davidenko.

Šampionu u muškoj konkurenciji pripašće 500 ATP bodova i 500 hiljada dolara.

ATP, drugo kolo:
Novak Đoković – Viktor Troicki 6:3, 6:0
Nikolaj Davidenko – Filip Kolšrajber 6:1, 6:0
Fernando Verdasko – Huan Karlos Ferero 7:5, 6:4
Marin Čilić – Žulijen Beneto 6:2, 2:6, 6:0

Raspored za četvrtak (početak od 17h po srednjeevropskom vremenu):
Centralni teren:
Davidenko/Kunjicin – B.Brajen/M.Brajen
Šuai Žang – Marion Bartoli
Rafael Nadal – Džejms Blejk
Marat Safin – Fernando Gonsales
Nadja Petrova – Serena Vilijams (ne pre jedan ujutru)
Robin Soderling – Tomi Robredo (ne pre tri ujutru)
Teren br. 1:
Ivan Ljubičić – Lukaš Kubot
Blek/Huber – Klejbanova/Skjavone
Agnješka Radvanska – Marija Hose Martines Sančes
Flavija Peneta – Vera Zvonarjeva
Beneto/Šardi – Blejk/Ram

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve