Nova vest
Tenis

Sreda, 07.10.2009.

17:54

Đoković: "Bitna je raznovrsnost"

Srpski teniser Novak Đoković bio je zadovoljan posle pobede nad Viktorom Troickim i plasmana u četvrtfinale turnira u Pekingu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

"Sve u svemu, igrao samo dobro. Počeo sam pomalo sporo, u početku nisam imao dovoljno energije, ali sam uspeo da se trgnem na 4:3 posle dolaska novih loptica. Bilo je bitno što sam igrao raznovrsno, znao sam da protiv Viktora moram da menjam ritam. Imao sam samopouzdanja i znao sam kako igra, poznajemo se od detinjstva. Nadam se da ću nastaviti sa raznovrsnom igrom", izjavio je je Đoković.

"Vikor je moj najbolji prijatelj na turniru, odrasli smo zajedno i iz istog smo grada. Nikada nije lako igrati protiv prijatelja", dodao je Novak.

Novinari su konstatovali da je Đoković ove godine lošije igrao protiv Federera, Nadala i Marija i pitali su ga šta planira da uradi po tom pitanju.

"Drugačiji pristup turnirima potreban je svake godine, a ja sam napravio promene zbog kojih nisam mislio samo na igru. U kasnijoj fazi godine, nisamo bio zadovoljan igrom na Gren slem turnirima jer sam gubio od tih momaka koje ste spomenuli. Pao sam na ATP listi, a oni su igrali vrlo dobro. Moram da podignem svoju igru na viši nivo i da pokušam da osvojim što više poena za listu".

Novak će u četvrtfinalu igrati sa Fernandom Verdaskom, koji je pobedio Huana Karlosa Ferera 7:5, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve