Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.10.2009.

16:35

Đoković: „Očekivao sam više“

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da nije ispunio svoja očekivanja ove sezone, ali da je uveren da može da dođe do teniskog vrha.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Prošle godine Đoković je sezonu završio pobedom na završnom Mastersu u Pekingu i kao treći teniser sveta, a došao je i do prve Gren slem titule u karijeri, posle trijumfa na Otvorenom prvenstu Australije. Godinu dana kasnije Đoković je četvrti na svetu, dok je ove godine osvojio samo dve titule, u Dubaiju i Beogradu.

Očekivao sam da ću uraditi nešto više ove godine u odnosu na prethodnu, ali ipak nisam razočaran“, rekao je Đoković posle pobede nad Viktorom Haneskuom u prvom kolu Mastersa u Pekingu, „Imao sam najbolju sezonu na šljaci u karijeri sve do Rolan Garosa, tako da uvek pokušavam da gledam stvari sa vedrije strane“.

Napravio sam velike promene ove godine, koje su mi ponekad odvlačile misli od terena, ali sam uveren da mogu da igram dobro i da budem kandidat za osvajanje Gren slemova u narednih nekoliko godina“, dodao je Đoković.

Đoković, koji je postavljen za drugog nosioca u Pekingu, iza Rafaela Nadala, smatra da za nenapredak na ATP listi nije kriva njegova igra, već veliki napredak koji su ostvarili Endi Mari, treći teniser sveta, i osvajač US Opena Huan Martin del Potro.

Iako sam igrao veoma dobro tokom godina izgubio sam jedno mesto, a to samo pokazuje koliko su neki igrači napredovali.Sada nije reč o kvalitetu, posebno sada kada imam Marija, Nadala, Federera i Del Potra kao glavne konkurente za prvo mesto. Oni igraju toliko dobro i to stalno i da bih držao korak sa njima moram da igram na istom nivou ili čak bolje“, istakao je Đoković.

Prema rečima Đokovića tajno oružje koje ima u svojim rukama je to što je počeo saradnju sa dvostrukim finalistom Gren Slema Todom Martinom.

Tod je svestran igrač i godinama je igrao na najvišem novou tako da zna kako je to igrati teške mečeve, a to će mi posebno biti od pomoći“, naglasio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve