Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.10.2009.

08:36

Jelena Janković u polufinalu Tokija

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Francuskinju Marion Bartoli sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:3 i tako se plasirala u polufinale turnira u Tokiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva je trijumfom u glavnom gradu Japana prekinula seriju Francuskinje koja je slavila na poslednja četiri meč, pa je sada međusobni skor dve teniserke 5-4 za Bartoli. Trenutno osma teniserka sveta će se u borbi za finale sastati sa Kineskinjom Na Li koja je savladala Viktoriju Azarenku iz Belorusije rezultatom 2:1, po setovima 7:6, 4:6, 7:6.

Srpska teniserka je dobila tesno prvi set, ali je u drugom potpuno nadigarala Francuskinju sa kojim je imala verbalni duel na turniru u Stenfordu. Jankovićeva je povela sa 5:1 i odigrala drugi set kao i većinu na ovogodišnjem turniru u Japanu, na kojem povremeno podseća na onu igračicu koja je prošle godine bila broj 1. Bartoli se vratila sa dva vezana gema, ali je Jankovićeva ipak uspela da privede meč i kraju.

Duel između Jelene Janković i Na Li na programu je u petak oko pet časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve