Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.09.2009.

20:22

Kimiko Date sa 39 godina do titule

Japanka Kimiko Date Krum postala je najstarija teniserka, posle Bili Džin King, koja je osvojila WTA turnir. Dateova u ponedeljak puni 39 godina.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U finalu takmičenja u Seulu Krumova je savladala Španjolku Anabel Medinu Gariges 6:3, 6:3. „Veoma sam srećna. Još jednom se pokazalo da se tenis ne zaboravlja i da može i posle pauze da se igra na vrhunskom nivou. Mislim da neću imati nikakvih fizičkih problema u narednih pet godina, ali imam muža, želela bih i decu, tako da ću igrati još samo dve".

Bili Džin King je 1983. godine pobedila na turniru u Birmingemu sa 39 godina, 7 meseci i 23 dana.

Kimiko Date Krum je poslednju titulu pre ove osvojila još u avgustu 1996. u San Dijegu, kada je pobedila Aranču Sančes Vikario iz Španije. Do pobede u Seulu i osme titule u karijeri Krumova je došla eliminisavši Je-Ra Li, Alisu Klejbanovu, Danijelu Hantuhovu, Mariju Kirilenko i sada Garigesovu.

U Taškentu, drugom WTA turniru ove sedmice, Izraelka Šahar Per trijumfovala je drugi put u nizu. U finalu je dobila domaću teniserku Akgul Amanmuradovu 6:3, 6:4 i osvojila peti trofej u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve