Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.09.2009.

17:35

Zimonjić oprezan pred Uzbekistan

Teniska reprezentacija Srbije nastavila je pripreme za meč baraža za popunu Svetske grupe Dejvis kupa, koji će ovog vikenda biti odigran u Beogradskoj areni.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija će od 18. do 20. septembra u "Beogradskoj areni" igrati meč Dejvis kupa sa Uzbekistanom za popunu Svetske grupe. Iako će igrati bez četvrtog tenisera sveta Novaka Đokovića, naši teniseri su apsolutni favoriti u tom duelu, ali drugi dubl igrač sveta Nenad Zimonjić ipak poziva na oprez.

"Nikada nije lako igrati u Dejvis kupu. Uvek se puno očekuje, ali činjenica da predstavljamo svoju zemlju je nešto posebno. Favoriti smo u meču protiv Uzbekistana, ali nećemo potcenivati protivnika. Denis Istomin igra u sjajnoj formi i može da bude jako opasan, a Dustova nikada nisam gledao kako igra", rekao je Zimonjić.

Dvostruki uzastopni pobednik Vimbldona dodao je da je najvažnije da se svi daju svoj maksimum i podrede se timu, jer se samo tako dolazi do uspeha u Dejvis kupu.

"Imao sam mnogo putovanja i turnira i malo sam umoran, ali je sada uzuzetno važno da pobedimo i ostanemo u svetskoj eliti. Nakon dve godine ponovo igramo u Beogradu, a svi još pamtimo duel protiv Australije. Meni je to jedan od najlepših trenutaka u karijeri", rekao je Zimonjić.

Iako je prethodne sedmice igrao teške mečeve na US Openu, Zimonjić kaže da nikada nije imao dilemu da li da prihvati poziv za igranje u reprezentaciji.

"Uvek sam se odazivao pozivu selektora, iako je to nekad bilo i na uštrb mojih profesionalnih rezultata. Odrastao sam u vreme kada smo igrali polufinala Svetske grupe Dejvis kupa i kada je ovo takmičenje kod nas bilo veoma popularno. Nadam se da će mi se do kraja karijere ostvariti želja da bar jednom dodjemo bar do polufinala, a možda i da osvojimo salataru", rekao je Zimonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve