Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.09.2009.

23:08

USO: Bondarenko deklasirala Dulko

Ukrajinka Katerina Bondarenko izborila je plasman u četvrtfinale US Opena ubedljivim trijumfom nad Žizelom Dulko iz Argentine 6:0, 6:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trenutno 52. teniserki sveta, koja nikada ranije nije uspela da se plasira dalje od trećeg kola na nekom Gren slem turniru, bilo je potrebno samo 47 minuta da savlada Dulko, koja je u drugom kolu savladala njenu stariju sestru Alonu. Ukrajinka će se u borbi za polufinale sastati sa Belgijankom Janin Vikmajer iz Belgije, koja je savladala Čehinju Petru Kvitovu 4:6, 6:4, 7:5.

Bondarenko, koja je bila na pragu eliminacije u prvom kolu, ali je sačuvala meč loptu, a potom trijumfovala, i na putu do četvrtfinala eliminisala srpsku teniserku Anu Ivanović, napravila je veliki uspeh pobedom nad Dulko, koja je bila najbolje plasirana igračica u toj četvrtini žreba.

Ukrajinka je do vođstva 1:0 u setovima došla za samo 22 minuta, pošto je osvojila osam od devet poena na drugom servisu Dulko i u potpunosti je iskoristila prednost 11 neiznuđenih grešaka. Drugi set nije izgledao mnogo drugačije, pošto je Bondarenko povela 4:0, a potom uspela da odbrani brejk loptu Dulko u petom gemu, a potom i trijumfuje bez izgubljenog gema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve