Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.09.2009.

00:42

Zimonjić u četvrtfinalu miksa

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Amerikanka Betani Matek-Sends plasirali se u četvrtfinale US Opena u konkurenciji mešovitih dublova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugoj rundi srpsko-američka kombinacija pobedila je u dva seta Virhiniju Ruano Paskval iz Španije i Australijanca Stivena Hasa, rezultatom 6:2, 6:4, posle samo 61 minuta igre. Sledeći protivnici Zimonjića i Matekove biće prvi nosioci turnira Lizel Huber iz SAD i Indijac Maheš Bupati, koji su savladali američki par Džil Krejbas, Erik Butorac rezultatom 6:3, 6:3.

Nenad Zimonjić i dalje je u konkurenciji muških, a Betani Matek-Sends se ranije u nedelju plasirala u četvrtfinale ženskih dublova na Flašing Medouzu.

Prvi set doneo je totalnu dominaciju Zimonjića i Matekove, koji su imali veliku prednost u svim parametrima, a superiornost su potvrdili kroz tri brejka.

U drugom setu odluku je doneo treći gem, koji su posle nešto ozbiljnije borbe dobili Srbin i Amerikanka. Bila je to jedina od čak 8 brejk-lopti koje su oni iskoristili u tom setu, ali pobeda nije mogla da im izmakne, pošto su rivalima tokom 5 servis-gemova prepustili samo 8 poena.

Zimonjić je do sada u karijeri osvojio pet gren slem titula, dve u muškom i tri u mešovitom dublu, a trofej nije osvajao samo u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve