Nova vest
Tenis

Petak, 04.09.2009.

02:21

USO: Đoković lako do trećeg kola

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo US Opena pobedom nad Australijancem Karstenom Bolom 6:3, 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč između Đokovića i Bola, koji je 155. teniser sveta, trajao je ukupno 109 minuta. Spski teniser lako je dobio prvi set posle samo 26 minuta igre, dok je u preostala dva borba bila za nijansu neizvesnija. U narednoj rundi Đokovićev protivnik biće domaći teniser Džesi Viten, 276. igrač na ATP listi.

Srpski teniser je ekspresno dobio prvi set, posle nepunih pola sata igre. Đoković je u prvom setu imao jedan brejk, što je, ispostaviće se, bilo dovoljno da povede sa 1:0. I u naredna dva seta Đoković je pravio po jedan brejk, za ukupno tri osvojena iz 16 prilika. Sa druge strane, srpski teniser je svom protivniku ostavio samo jednu mogućnost da mu oduzme servis, ali Australijanac to nije iskoristio.

Bol je tokom meča napravio više asova (devet prema tri Đokovićeva), kao i 29 vinera nasuprot 22 koliko je imao srpski teniser, ali je takođe i prepustio veliki broj poena Đokoviću, napravivši čak 45 neiznuđenih grešaka, dok je srpski teniser imao 18.

U poslednjem setu, koji je bio i najduži (42 minuta), Bol je uspeo da dođe u jednom momentu do rezultata 4:4 u gemovima, i Đoković je u tim momentima uspeo ispusti 40:0, kao i prednost u dva navrata, ali je iz trećeg puta došao do petog poena u trećem setu, a ubrzo zatim i do pobede u meču.

Đokovićev protivnik u trećoj rundi biće američki teniser Džesi Viten, koji zauzima 276. poziciju na ATP listi. Viten je u drugoj rundi bio uspešniji od Argentinca Maksima Gonzalesa sa 6:7, 6:4, 7:5, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve