Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.08.2009.

22:32

Zimonjić/Nestor osvojili Sinsinati

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor osvojili su Masters u Sinsinatiju pobedom nad braćom Brajana sa 2:1 (4:6, 7:6 (7:2), 15:13) u finalu dublova.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Meč je trajao 76 minuta, srpsko-kanadskom paru to je sedma titula ove godine, a zaradili su175.000 dolara. Takmičenje u Sinsinatiju igrano je za ukupan nagradni fond od tri miliona dolara, a u finalu singla Švajcarac Rodžer Federer pobedio je najboljeg srpskog tenisera Novaka Djokovića sa 6:1, 7:5.

Braća Brajan su u prvom setu napravila brejk u četvrtom gemu, nakon čega su poveli sa 4:1, a zatim osvojili još dva gema sigurnom igrom na svoj servis.

U drugom setu oba para su čuvala svoj servis, pa je odluka o pobedniku doneta u taj-brejku. Zimonjić i Nestor su u odlučujućem periodu drugog seta bili veoma ubedljivi i trijumfovali sa 7:2.

Poslednji set bio je još uzbudljiviji, pošto su Amerikanci imali vodjstvo od 9:5 i nedostajao im je još jedan poen za pobedu.

Ipak, Zimonjić i Nestor su "vezali" čak pet poena i preokrenuli na 10:9. Nakon još nekoliko neizvesnih trenutaka, kod rezultata 13:13, srpsko-kanadski par osvojio je dva poena zaredom i došao do trofeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve