Nova vest
Tenis

Subota, 22.08.2009.

19:13

Zimonjić i Nestor lako do finala

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov dubl-partner Danijel Nestor plasirali su se u finale turnira u Sinsinatiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su pobedili četvrte nosioce Maheša Bupatija iz Indije i Marka Noulsa sa Bahama rezultatom 6:4, 6:3 za 61 minut igre. Zimonjić i Nestor će se za titulu boriti sa boljim iz okršaja braće Brajen i para Lukaš Kubot/Oliver Marah, a plasmanom u finale već u obezbedili 76 hiljada dolara i 600 bodova.

Nestor i Zimonjić uzeli su čak 83% poena kada su ubacili prvi servis (29 od 35), što je, statistički gledano, odlučilo pobednika jer su rivali osvojili samo 19 od 35 poena posle prvog servisa.

Ključnu prednost u prvom setu Zimonjić i Nestor stekli su u šestom gemu, pošto su iskoristili treću brejk loptu i poveli 4:2. Do kraja seta srpsko-kanadski par je bez većih problema osvajao gemove na svoj servis i poveo u setovima.

Drugi set krenuo je odlično za Nestor i Zimonjića, ali su posle brejka i vođstva 2:1 Nouls i Bupati uzvratili brejkom, što je bio jedini pad u igri drugih nosilaca. Srpsko-kanadska kombinacija do kraja pravi još dva brejka i dolazi do zaslužene pobede – 6:4, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve