Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.08.2009.

22:29

Monika Seleš ponovo sa reketom

Bivša teniserka Monika Seleš igraće još jedan meč u Kanadi, državi u kojoj je igrala prvi put posle oporavka od uboda nožem, najavili su organizatori.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekada najbolja teniserka sveta igraće u egzibicionom dublu u ponedeljak kada u Torontu počinje Rodžers kup. Ona je jedina teniserka "modernog doba" koja je osvojila četiri uzastopne titule na turniru u Kanadi.

"U redu je da kažem 'ja dolazim'. To je velika čast za mene. Kada dodjem na taj stadion i vidim sve te slike, osećam se kao kod kuće", rekla je Selešova.

Monika Seleš osvojila je 53 WTA titule od kojih devet na gren slem turnirima. Neke od titula joj više znače, kao ona na Otvorenom prvenstvu Kanade 1995. u Montrealu, kada je igrala prvi put posle više od dve godine pauze.

U aprilu 1993. na turniru u Hamburgu Moniku Seleš napao je navijač, koji ju je pogodio nožem u ledja. Na teren se vratila 27 meseci kasnije.

Na turniru u Kanadi četiri titule osvojila je i Vajolet Samerhejs, ali u periodu od 1899. do 1904. godine.

Monika Seleš rodjena je 1973. godine u Novom Sadu, poslednji meč u profesionalnoj karijeri odigrala je 2003. godine, a zvanično je okončala karijeru u februaru 2008.

Selešova je 1994. dobila američko državljanstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve