Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.08.2009.

18:45

Đoković u četvrfinalu Montreala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rodžers kupa u Montrealu savladavši Rusa Mihaila Južnjeg sa 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je tako posle 83 minuta igre izjednačio rezultat koji je postigao prošle godine, kada se turnir Masters serije igrao u Torontu. Srpski teniser će se u četvrtfinalu sastati sa Amerikancem Endijem Rodikom koji je savladao Španca Fernanda Verdaska sa 7:6 (2), 4:6, 7:6 (5). Turnir u Montrealu igra se za nagradni fond od 3.000.000 dolara.

Ruski teniser dobro je počeo meč jer je već u prvom gemu napravio brejk i došao do prednost, ali je Đoković odmah uzvratio, takođe brejkom i izjednačio. Srpski teniser je zaigrao sigurnije, dobivši naredna tri gema za vođstvo od 4:1. Do kraja seta oba tenisera su osvajala poene na svoj servis, tako da je Đoković došao do 6:3 i vođstva od 1:0 u setovima.

Srpski teniser je na startu drugog seta oduzeo servis Južnjem, a zatim osvojio gem na svoj servis, došavši do 2:0. Južnji je u osmom gemu imao prliku za brejk, ali je Đoković uspeo da odbrani svoj servis i da povede sa 5:3. Pri svom sledećem servisu, Đoković je osvojio poen, došavši do 6:4 u drugom setu i do plasmana u četvrtfinale.

Srpski teniser će se u četvrtfinalu sastati sa Amerikancem Endijem Rodikom koji je posle dva sata i 47 minuta borbe savladao Španca Fernanda Verdaska sa 7:6 (7:2), 4:6, 7:6 (7:5).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve