Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.07.2009.

20:33

Gaskeu smanjena kazna

Francuski teniser Rišar Gaske može da se vrati profesionalnom tenisu pošto mu je kazna zbog pozitivnog testa na kokain smanjena.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

32. igrač sveta suspendovan je u maju pošto je bio je pozitivan na kokain na testiranju uoči turnira u martu u Majamiju. „Ovo je srećan kraj bolnog perioda. Oduševljen sam jer mogu ponovo da se takmičim. Vreme je da se vratim tenisu“, rekao je 22-godišnji teniser.

Međunarodna teniska federacija je saopštila da je prvobitna 12-mesečna kazna prestroga pa je smanjena na dva meseca i 15 dana. Gaske je sve vreme isticao da je nevin.

„Nikada nisam uzimao kokain, mogu da se zakunem. Video sam osobu koja je bila na zabavi i ta osoba mi je rekla da mi je ponuđen kokain te noći, da je bilo dosta kokaina. Nisam to video. Da sam to video, napustio bih noćni klub“, rekao je Gaske na saslušanju.

Pre Gaskea, pozitivna na kokain bila je početkom prošle godine i bivša najbolja teniserka sveta Švajcarkinja Martina Hingis. Njoj je tada izrečena dvogodišnja zabrana takmičenja, a nedugo potom Hingisova je objavila završetak karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve