Nova vest
Tenis

Utorak, 07.07.2009.

15:32

Zimonjić: "Neverovatan uspeh"

Osvajač Vimbldona u konkurenciji dublova Nenad Zimonjić rekao je u gradskoj Skupštini da je presrećan što je sa Danijelom Nestorom uspeo da odbrani taj trofej.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zimonjić je dodao i da se nada da će i naredne godine kanadsko-srpski tandem ponoviti isti uspeh. Zimonjić i Nestor su u finalu Vimbldona pobedili američki dubl braću Boba i Majka Brajana sa 3:1, po setovima 7:6, 6:7, 7:6, 6:3 i tako odbranili trofej na terenima ’Ol Ingland kluba’.

"Čast je igrati na Centralonom terenu ovako prestižnog turnira. Ostvarili smo neverovatan uspeh i odbranili trofej na Vimbldonu. Ušli smo u istoriju jer je san svakog tenisera da osvoji trofej, a mi smo uspeli da ga odbranimo. Presrećan sam", rekao je Zimonjić na konerenciji za novinare.

To je peta gren slem titula za srpskog tenisera, pošto pored dva trijumfa na Vimbldonu u muškom dublu, Zimonjić ima i tri titule u mešovitom dublu, na Otvorenom prvenstvu Australije 2004. i 2008. i Rolan Garosu 2006. godine.

Zimonjić je istakao da nije osećao pritisak dok je sa Nestorom branio trofej i da su odličnom igrom, pored nepovoljnog žreba ostvarili željeni cilj i osvojili trofej. On je naglasio da je posebno ponosan što mu je prezime na tabli osvajača Vimbldona upisano sa 'ć'.

"Kada smo izašli na teren na tabli osvajača trofeja ugledali smo naša imena. Tražio sam od organizatora da dodaju apostrof kako bi svi mogli pravilno da pročitaju moje prezime. Oni su to uradili, a ugravirali su apostrof i na trofej", istakao je on.

Zimonjić je rekao da ne može da prognozira da li će i sledeće godine uspeti ponovo da odbrani titulu na Vimbldonu.

"Drago mi je što ću ponovo braniti titulu, ali za godinu dana svašta može da se desi. Nadam se da ću biti zdrav i u dobroj formi", rekao je on.

Zimonjić i Nestor su ove sezone osvojili trofeje u Roterdamu, Monte Karlu, Barseloni, Rimu i Madridu, a igrali su finala Dohe, Sidneja i Rolan Garosa.

"Nestor želi da igra što je duže moguće, naravno ako mu telo dozvoli. Voleo bih da još dugo igramo zajedno", rekao je on i istakao da dubl igrači imaju duže karijere, pošto igranje u paru nije toliko fizički naporno i dodao da su pod mnogo manjim pritiskom nego igrači u singlu.

Zimonjić je ocenio da su svi srpski teniseri želeli da pruže maksimum na ovogodišnjem Vimbldonu.

"Naši igrači su navikli narod na velike uspehe i sve ispod polufinala je neuspeh. Ja ne mislim tako, oni se trude i žele da pruže maksimum i ostvare što bolje rezultate. Mladi su i imaju dovoljno vremena da napreduju", smatra Zimonjić.

Zimonjić i Nestor takmičenje nastavljaju u SAD i sigurno će nastupiti na turnirima u Montrealu, Sinsinatiju i Otvorenom prvenstvu SAD. Takođe, Zimonjić je najavio da će igrati za Dejvis Kup reprezentaciju Srbije protiv Uzbekistana u baražu za opstanak u Svetskoj grupi, od 18. do 20. septembra u Beogradskoj areni.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković čestitala je Zimonjiću na odbrani titule, ali i na izvanrednom ponašanju van terena.

"Zimonjić je ponos naše države, ne samo zbog titule i rezultata, već i zbog ozbiljnog pristupa igri i kontinuiteta koji je ostvario u ovom sportu", rekla je Samardžić-Marković i poželela srpskom teniseru uspešan nastavak karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve