Nova vest
Tenis

Subota, 04.07.2009.

16:09

Serena srušila sestru sa trona

Američka teniserka Serena Vilijams pobednica je ovogodišnjeg Vimbldona, pošto je u finalu pobedila sestru Venus rezultatom 7:6 (7-3), 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Serena je tako treći put u karijeri osvojila Vimbldon, prvi put od 2003. godine. U prvom setu Venus je imala jedine dve brejk prilike, ali se mlađa sestra izvukla i slavila u taj brejku. Ključni trenutak bio je šesti gem drugog seta, kada Serena pravi prelomni brejk i dolazi do titule iskoristivši četvrtu meč loptu. To je prvi poraz Venus Vilijams na Vimbldonu od 2006. godine.

Prvi set protekao je u relativno izjednačenoj igri. Obe teniserke koristile su svoju glavnu prednost i snažnim servisima kontrolisali poenu u svojim servis-gemovima. Serena je izgubila samo jedan od 22 poena posle ubačenog prvog servisa, a Venus četiri od 25.

Do jedinih brejk prilika u setu došla je Venus u osmom gemu, kada je sa dva nezgodna riterna i jednom greškom rivalke uspela da dođe do dve vezane brejk šanse. Ipak, Serena se, uz pomoć sestre kojoj je popustila koncentracija, izvukla iz teške situacije, pa se ubrzo ušlo u taj brejk.

Delovala je Serena odlučnije i igrala je ofanzivnije tokom celog prvog seta, a to se naročito manifestovalo u taj brejku, kada je odličnim forhendom došla do velike prednosti od 6-2. a potom i lobom osvojila set.

Drugi set počeo je slično kao i prvi – mnogo kratkih poena, uglavnom uspešno rešavanih od strane teniserke koja servira. Tako je bilo sve do šestog gema, kada je servis zatajio starijoj sestri. Venus je loše zahvatila lopticu i dala Sereni brejk šansu, a potom je odservirala duplu grešku izbacivši drugi servis skoro pola metra u aut.

Mlađa Vilijamsova nije ništa prepuštala slučaju i u drugom setu izgubila je samo dva poena na svoj servis. Meč je ipak okončan na servis Venus, kada je Serena iskoristila četvrtu meč loptu i došla do titule.

Sereni Vilijams to je 11. Gren slem titula u karijeri, a druga ove sezone, pošto je već bila najbolja na Australijan openu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve