Nova vest
Tenis

Sreda, 01.07.2009.

19:23

Đoković: "Loš ritern presudio"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković naveo je loš ritern kao presudni razlog za poraz od Tomija Hasa u četvrtfinalu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Tokom celog meča sam loše riternirao, a to je trebalo da bude jedan od ključnih elemenata u mojoj igri kako bih pobedio. Na 5:5 u prva dva seta sam odigrao loše i ne mogu sebe da opravdam niti da pronađem odgovor zašto sam tada odigrao toliko nervozno i defanzivno. Taj brejk drugog seta je verovatno bio jedan od prelomnih momenata jer, naravno, 1:1 i 0:2 u setovima je ogromna razlika".

Novak je potom rezimirao celokupno učešće na Vimbldonu.

"Četvrtfinale je dobar rezultat, ali nisam potpuno zadovoljan s obzirom da sam pružao dobre partije, da sam znao da imam dobru igru i da se fizički dobro osećam. Uzimajući to u obzir, mogao sam da doguram i koji stepenik više. Bio sam favorit u meču sa Hasom iako je on pobedio nedavnu u Haleu pre 2-3. Razočaran sam malo porazom jer sam imao kvalitet da doguram skoro do kraja, ali moram da okrenem novu stranicu i da pokušam da ostvarim neki zapaženiji rezultat u nastavku sezone".

Đoković je rekao da nije tajna da je nezadovoljan partijama u poslednjih godinu dana i dodao je:

"Kada poredim sa sezonama 2007. i 2008., kada sam na najvećim igrao najbolje i imao najzapaženije rezultate, to sada nije slučaj. Sa druge strane nije da van terena zapuštam trening i obaveze i zaista radim na tome da napredujem u igri.. Štavise, na treningu sam izlazio na volej i pripremao se za sezonu na travi i unapredio tu agresivnu igru. Mislim da je problem trenutno u mojoj glavi, jednostavno u tim odlučujućim trenucima previše defanzivno igram i previše se povlacim".

Decidnim odgovorom Novak je stavio do znanja da neće menjati trenera Marjana Vajdu.

"Ne, ne razmišljam o promeni trenera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve