Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.06.2009.

22:23

Troicki dobio triler, na redu Mari

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u treće kolo Vimbldona pošto je posle velike borbe i puno preokreta pobedio Španca Danijela Himena-Travera sa 3:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Po setovima je bilo 6:7, 6:0, 1:6, 6:3 i 7:5. Srpski teniser gubio je sa 1:0 i 2:1 u setovima, gubio je i sa 4:1 u petom setu, ali je uspeo da dobije šest od poslednjih sedam gemova i tako obezbedi plasman u narednu rundu. Naredni protivnik Troickog biće Britanac Endi Mari koji je u drugom kolu pobedio Letonca Ernestsa Gulbisa sa 3:0.

Troicki je u duelu sa Himeno-Traverom pokazao puno oscilacija, ali je odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i sasvim zasluženo je prošao u treće kolo. U prvom setu Španac je spasio jednu, a Troicki dve brejk lopte i igran je taj-brek.

Himeno-Traver je prvi napravio mini-brejk i poveo sa 3:1, ali je Troicki vratio taj mini-brejk, dobio četiri od vezanih pet poena i poveo sa 5:4. Španac je uspeo da dobije svoja dva poena i dođe do set lopte. U dugoj razmeni udaraca Troicki je izbacio jedan forhend u aut i Španac je poveo sa 1:0 u setovima.

Ono što nije uspeo da napravi u prvom, Troicki je u drugom setu napravio čak tri puta. Napravio je tri brejka, i uz tri odlična servisa počistio je Španca za 6:0 u drugom setu posle samo 20 minuta.

Ipak, tada je usledio veliki pad srpskog tenisera. Himeno-Traver je brejkom u drugom gemu poveo sa 3:0, a nešto kasnije je napravio još jedan i rešio treći set u svoju korist sa ubedljivih 6:1.

U četvrtom setu srpski teniser je napravio samo jedan brejk, ali mu je to, uz dobar servis bilo dovoljno da dođe od izjednačenja u setovima.

Peti set bolje je počeo Himeno-Traver - u četvrtom gemu je napravio brejk za 3:1, a potom došao do vođstva od 4:1. Tada se činilo da je Španac veoma blizu pobede, ali je Troicki u sedmom gemu napravio brejk, a zatim izjednačio na 4:4. Pri rezultatu 5:5 sudija je hteo da prekine meč zbog mraka. Troicki se toj odluci protivio, a konačnu odluku dao je Himeno-Traver koji je potvrdio da i on želi nastavak.

Tada je usledila sjajna serija srpskog tenisera koji je napravio brejk bez izgubljenog poena, a nakon toga iskoristivši drugu meč loptu i trijumfovao sa 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve