Nova vest
Tenis

Utorak, 23.06.2009.

21:24

Ana spasila dve meč lopte do pobede

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pošto je posle velike borbe i dve spasene meč lopte pobedila Lusiju Hradecku 5:7, 6:2, 8:6.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka je pri rezultatu 5:4 u trećem setu prva došla do meč lopte, ali se Hradecka izvukla, iskoristila psihološki pad Ivanovićeve i došla nadomak pobede. Prvu meč loptu Ana anulira servisom, drugu dobro izgrađenim poenom i smečom, da bi u poslednja dva gema izgubila samo jedan poen. U narednom kolu igraće sa Italijankom Sarom Erani.

Obe teniserke dobro su servirale na početku meča i sve do sedmog gema brejk se nije ni naslućivao. Pri rezultatu 3:3 Ivanovićeva odličnim forhendima pravi prvi brejk.

Ipak, Ana nije materijalizovala prednost i Hradecka je odmah vratila brejk. Ivanovićeva je prvu neutralisala preciznim servisom, ali je na drugoj, takođe posle vrlo dobrog servisa, forhendom izbacila loptu daleko u aut.

U samoj završnici Ivanovićeva nije izdržala pritisak – pri rezultatu 5:6 napravila je duplu servis grešku, a potom je nekontrolisanim bekhendom dala rivalki dve set lopte. Ana je u sledećem poenu veoma loše odigrala bekhend-slajs, pa je Čehinja došla do prednosti u setovima.

I u drugom setu Ivanovićeva je prva došla do brejka, ovoga puta u petom gemu. Malo je nedostajalo da se ponovi scenario iz prvog seta, ali Ana je u narednom gemu spasla četiri brejk lopte. Pri drugoj je imala dosta sreće jer je Hradecka promašila smeč, ali je naredne dva spasla perfektnim drop-šotom i dobrim forhendom.

Do kraja seta Ivanovićeva je napravila još jedan brejk, spasla još dve brejk lopte i izjednačila u setovima.

Tenzija, koja je bila vidna u igri Ivanovićeve tokom celog meča, dostigla je vrhunac u trećem setu. Iako je igrala daleko od maksimuma, Ana je napravila brejk na 4:4 i servirala je za meč. Ipak, nije uspela da trijumfalno okonča susret, Hradecka je spasla jednu meč loptu i preuzela psihološku inicijativu.

Ivanovićeva je bila na ivici provalije, ponovo se mnogo mučila sa izbačajem lopte pri servisu, ali je sjajnim početnim udarcem spasla prvu meč loptu. Tada je zaigrala hrabrije, neutralisala još jednu meč loptu posle smeča, a ponovnim izlaskom na mrežu izjednačila je na 6:6.

Ogroman teret pao je sa Aninih leđa, pa je u narednom gemu rafalnim forhendima stekla ključnu prednost i u sledećem gemu konačno trijumfovala posle 2 časa i 12 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve