Nova vest
Tenis

Utorak, 23.06.2009.

15:01

Jelena prošla u drugo kolo

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugu rundu Vimbldona pobedom nad Nemicom Julijom Gergeš u dva seta 6:4, 7:6 (0).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jelena je na otvaranju Vimbldona pokazala promenjljivu igru, a početkom drugog seta imala je problema i sa povredom stopala. Ipak, i pored toga uspela je da završi posao u dva seta što je najvažnije. Naredna protivnica šestog favorita turnira u ženskom singlu biće Čehinja Iveta Benešova koja je posle tri seta savladala domaću teniserku Keti O’Brajan.

Srpska teniserka počela je slabo duel, ali je potom odigrala sjajno, povela sa 5:1 i došla na korak od vođstva. Ipak, Jelena je dozvolila protivnici da dobije naredna tri gema, ali je tada uspela da se konsoliduje i dobije prvi set rezultatom 6:4.

U drugom periodu teniserke su bile izjednačene do 2:2, a onda je Nemica ’opustila ruku’, dobila tri vezana gema i došla nadomak izjednačenja. Jankovićeva je tada ponovo podgla nivo igre i uspela je da izjednači na 5:5. Naredna dva gema išla su uz servis i ušlo se u taj-brejk u kojem je srpska teniserka potuno dominirala ne dopustivši protivnici nijedan poen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve