Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.06.2009.

18:11

Tipsarević u drugom kolu

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Vimbldona pošto je na startu savladao Čeha Jana Herniha sa 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 7:6 (3).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je na startu turnira pružio sasvim solidnu igru, i bez većih problema je prošao u naredno kolo gde ga čeka Mardi Fiš. Amerikanac je u prvom kolu vodio sa 2:0 u setovima i 4:1 u trećem kada mu je Argentinac Serhio Rojtman predao meč zbog povrede.

Prva dva gema duela sa Hernihom bila su savršena slika gotovo cele karijere Tisarevića. Srpski teniser otvorio je meč savršeno – napravio je brejk u prvom gemu bez izgubljenog poena, ali je već u narednom izgubio stečenu prednost. Ipak u finišu seta Janko je ponovo uspeo da oduzme servis protivniku i dođe do 1:0 u setovima (6:4).

U drugom periodu viđen je samo jedan brejk, a napravio ga je srpski teniser, u devetom gemu. Janko je u narednom uspeo da odservira za set i dođe nadomak pobede.

Češki teniser je dobro počeo treći set, poveo sa 2:0, ali je nakontoga Tipsarević zaigrao bolje i uz dva gema osvojena na svoj servis i dva brejka preokrenuo na 4:2.

Nakon toga, posle grešaka Tipsarevića, ali i slabijeg servisa srpskog tenisera, Hernih je uspeo da osvoji tri uzastopna gema i povede sa 5:4. Teniseri su potom osvojili gemove prilikom svojih servisa i treći set je odlučen posle taj-brejka.

Tipsarević je dobro igrao u taj-brejku, vodio sa 3:0 i 5:3 i posle dobrih servisa iskoristio prvu meč loptu i izborio plasman u drugo kolo.

Mardi Fiš, 25. teniser sveta i Tipsarević su do sada odigrali dva međusobna meča, ove godine i obojica su ostvarili po pobedu. Tipsarević je pobedio na turniru u Sidneju 6:4, 3:6, 6:4, dok je Fiš bio bolji na Mastersu u Madridu 7:6, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve