Nova vest
Tenis

Petak, 19.06.2009.

20:39

Nadal se povukao sa Vimbldona!

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal neće braniti titulu na predstojećem Vimbldonu pošto nije uspeo da se oporavi od povrede kolena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španski teniser, koji od eliminacije sa Otvorenog prvenstva Francuskke prošlog meseca ima konstantnih problema sa kolenima, testirao je tokom ove nedelje svoju fizičku spremnost na dva kontrolna meča, u kojima je poražen od Lejtona Hjuita i Stanislasa Vavrinke, pa je ipak rešio da se povuče sa trećeg gren slema sezone.

Na žalost ove godine neću moći da nastupim na Vimbldonu”, rekao je Nadal na konferenciji za štampu.

Nadal je prvi teniser koji neće braniti titulu na Vimbldonu posle Hrvata Gorana Ivaniševića koji 2002. godine nije nastupio u Londonu iako je godinu dana ranije u finalu najprestižnijeg teniskog turnira savladao Australijanca Patrika Raftera sa 3:2 u setovima, 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7.

Španac je u prošlogodišnjem finalu, u najdužem meču u istoriji Vimbldona, savladao Švajcarca Rodžera Federera u pet setova 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 9:7 i tako preuzeo od njega prvo mesto na ATP listi.

Vimbldon se igra od 22. juna do 5. jula, a Nadal je bio postavljen za prvog nosioca na turniru.

Zbog odustajanja Rafaela Nadala došlo je i do pomeranje u glavnom žrebu Vimbldona, pa tako peti nosilac, Argentinac Huan Martin Del Potro, dolazi na mesto španskog tenisera, a 17. nosilac Amerikanac Džejms Blejk se pomera na Del Potrovu poziciju. Nemac Nikolas Kifer dolazi na Blejkovo mesto, dok 33. nosilac Tijago Alveš zauzima Kiferovu poziciju u žrebu.

Treći gren slem sezone igra se za ukupni nagradni fond od 12.550.000 miliona funti, a turnir će direktno prenostiti televizija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve