Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.05.2009.

17:14

RG: Ana Ivanović eliminisana

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je sa Rolan Garosa, porazom u osmini finala od Viktorije Azarenke sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Aktuelna šampionka izgubila je od 9. teniserke sveta posle 75 minuta igre. Belorusikinja će u četvrtfinalu igrati protiv Ruskinje Dinare Safine.

Godinu dana posle najvećeg uspeha u karijeri, Ivanovićeva je bila daleko od igre kojom je prošle godine stigla do vrha. Protiv Azarenke je previše grešila i igrala nervozno tokom celog meča. Srpska teniserka napravila je 20 neiznuđenih grešaka i propustila sve šanse da se vrati u meč, iskoristivši samo dve od pet brejk lopti. Azarenka je od početka meča imala inicijativu i zabeležila 19 osvojenih poena više od aktuelne šampionke (68 – 49).

Već u trećem gemu Beloruskinja je napravila brejk. Ivanovićeva je u sledećem imala šansu da se vrati, ali nije iskoristila brejk-šansu nakon što je poslala loptu u mrežu. Još dve greške srpske teniserke donele su Azarenki prednost od 3:1, a novi brejk u sedmom gemu doneo je još ubedljiviju prednost 19-godišnjoj teniserki, koja je u sledećem gemu servirala za prvi set, 6:2.

Odgovor na pitanje da li Ana može da se vrati stigao je već u prvom gemu drugog seta kada je Azarenka napravila novi brejk, da bi u sledećem servis-gemu Ivanovićeve ponovo oduzela servis protivnici, ovaj put nakon dvostruke servis greške srpske teniserke.

Niz gemova koji su pripali Beloruskinji, Ivanovićeva je prekinula tek u petom gemu, kada je Azarenka stekla skoro nedostižnu prednost. Publika na terenu „Suzan Lenglen” stala je iza aktuelne šampionke, koja pravi brejk za 4:2, ali je već u sledećem gemu bilo jasno da će Ivanovićeva teško sprečiti eliminaciju, kada je Azarenka uzvratila brejkom.

Srpska teniserka je u osmom gemu ponovo oduzela servis protivnici, ali to je učinila i Azarenka u narednom posle čega je uspešno servirala za pobedu.

Azarenka će u četvrtfinalu igrati protiv prve teniserke sveta, Ruskinje Dinare Safine, koja je u prve četiri runde izgubila samo pet gemova. Safina je u osmini finala pobedila Aravan Rezai sa 6:1, 6:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve