Nova vest
Tenis

Sreda, 27.05.2009.

14:30

Dan Srbije na Rolan Garosu

Na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu u sredu je proglašen Dan Srbije, zbog posete srpskog predsednika Borisa Tadića.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

„U Parizu smo da predstavimo naš tim i da podržimo naše tenisere koji su među najboljima u svetu i da im zaželimo uspeh na ovom važnom turniru. Bez obzira na rezultate koji su postignuti, ja ću navijati za njih. Ovo su sjajni ljudi i na najbolji način predstavljaju Srbiju", rekao je Tadić na turniru.

Tadić je na Rolan Garos došao sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem.

Tadić se kratko zadržao na turniru, a bio je u društvu tenisera Novaka Đokovića, Dušana Vemića, Nenada Zimonjića, Jelene Janković i Viktora Troickog, dok je Janko Tipsarević u to vreme igrao meč drugog kola sa Felisijanom Lopesom, dok je Ana Ivanović čekala početak svog meča sa Tajlanđankom Tamarin Tanasugarn.

Prema običajima Rolan Garosa, na turniru se proglašava dan neke zemlje, ako prisustvuje njen predsednik. Tadić je u poseti Parizu, gde treba da se sastane sa francuskim predsednikom Nikolom Sarkozijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve