Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.05.2009.

15:36

Ana: "Očekivala sam ovakav meč"

Srpska teniserka Ana Ivanovića bila je zadovoljna posle meča prvog kola na Rolan Garosu, uprkos činjenici da se prilično mučila puna dva sata.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ana je odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Francuske počela pobedom protiv 44. teniserke sveta Italijanske Sare Erani rezultatom 7:6, 6:3. "Očekivala sam upravo ovako težak meč. Znala sam da ću morati naporno da radim za svaki poen i veoma sam srećna što sam to radila od početka do kraja. Uspevala sam da ostanem mirna čak i u trenucima kada sam vezivala nekoliko grešaka."

Ivanovićeva je ove sezone do dolaska u Pariz dobila samo dva meča na šljaci i danas je moglo da se primeti da je dosta nesigurna. Iako je rano napravila brejk i povela 3:1, na kraju je Italijanka kod vodjstva od 5:4 servirala za set.

Do tog trenutka Ana je propustila da realizuje čak deset brejk lopti, ali je u tom desetom gemu oduzela protivnici servis ne prepustivši joj ni poen.

Ishod meča potom je rešen u prvom gemu drugog seta, kada je srpska teniserka spasila četiri brejk lopte,dobila gem i kasnije povela 5:1.

"Koleno mi i dalje predstavlja problem, ali je igranje sa povredom lekcija koju sam naučila na prošlogodišnjem US Openu. Tada, takodje, nisam bila potpuno spremna i uoči svakog izaska na teren pitala sam se da li ću uspeti da izdržim. Danas o kolenu jednostavno nisam mislila i maksimalno sam se koncentrisala na poene", rekla je Ivanovićeva.

Osma teniserka sveta kaže da su joj dodatnu energiju ulile scene na velikom ekranu Centalnog terena.

"Kada sam izašla na teren da bih se zagrejala, na ekranu su puštali pregled mojih prošlogodišnjih mečeva sa ovog turnira. Bio je to lep osećaj i čini mi se da mi je to ulilo malo više snage i samopuzdanja", rekla je Ivanovićeva.

U drugom kolu Ana će igrati protiv pobednice meča u kome se sastaju Francuskinja Kamil Pin i Tajlandjanka Tamarin Tanasugarn. Ivanović protiv Tajlanđanke do sada nije igrala, a Francuskinju je dobila prošle godine u Dubaiju sa 6:2, 7:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve