Nova vest
Tenis

Nedelja, 17.05.2009.

17:58

Federer osvojio Masters u Madridu

Švajcarac Rodžer Federer osvojio je Masters u Madridu pošto je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Legendarnom Švajracu to je 58. titula u karijeri, prva ove sezone i prvi Masters još od Sinsinatija 2007. godine. Bio je ovo 20. duel dva velika rivala, sedma pobeda Švajcarca i tek druga na šljaci (Hamburg 2007.). Nadal je u desetom gemu drugog seta imao dve brejk prilike da se vrati u meč, ali nije ih iskoristio i Federer je trijumfovao.

Ovim trijumfom Federer je prekinuo fantastičan niz Nadala od 33 uzastopno dobijenog meča na šljaci. Fenomenalni Španac je od 2005. godine dobio 150 od 155 mečeva na šljakastoj podlozi.

Duel je odlučila bolja realizacija brejk lopti. Švajcarac je imao po jednu u oba seta, i obe je iskoristio, a Nadal nije iskoristio nijednu od četiri (po dve u svakom setu). Pored toga, bilo je očigledno da je Federer dosta odmorniji pošto je u polufinalu imao znatno lakši posao od Nadala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

242 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve