Nova vest
Tenis

Utorak, 12.05.2009.

18:49

Jankovićeva u trećem kolu Madrida

Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira u Madridu pobedom nad Slovakinjom Danijelom Hantuhovom rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao jedan čas i 42 minuta. Srpska teniserka će u narednoj rundi igrati sa Jelenom Vesninom koja je bila bolja od Francuskinje Viržin Razano takođe u dva seta 7:5, 6:3. Ruskinja je trenutno 52. teniserka na WTA listi.

Jankovićeva je u prvom setu uspela preokrene rezultat pošto je gubila sa 5:3 i Hantuhova je servirala za prvi set. Ipak, Jankovićeva je u finišu tog dela igre zaigrala znatno bolje, napravila dva brejka i dobila prvi set rezultatom 7:5.

U drugom setu, Jelena je bila agresivnija, dva puta je oduzela servis protivnica koja je imala čak sedam brejk prilika ali ih nije iskoristila.

Srpska teniserka se u trećem kolu sastaje sa Ruskinjom Jelenom Vesninom koju je u dosadašnja dva susreta (Linc 2006. i Varšava 2007) pobeđivala.

Nagradni fond Mastersa u Madridu je 8,2 miliona evra, na ženskom turniru fond je 4,5 miliona, dok je na turniru tenisera 3,7 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve