Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.05.2009.

23:41

Đoković: ''Nisam mogao do pobede''

Teniser Srbije Novak Đoković izjavio je posle poraza od Španca Rafaela Nadala u finalu turnira u Rimu da nije uspeo da pobedi, ali da je ostavio sjajan utisak.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal je pobedio Đokovića sa 2:0 (7:6, 6:2) i osvojio treću titulu u poslednje tri nedelje, posle Monte Karla i Barselone. Đoković nije uspeo da odbrani titulu pa će od 11. maja pasti na četvrtu poziciju ATP liste, iako je treće mesto držao od avgusta 2007. godine. Turnir u Rimu je priprema za Rolan Garos, koji počinje za tri nedelje.

"Imao sam svoje šanse, ali je on bolje od mene prevazišao pritisak i zato je najbolji na svetu. U suštini, veoma sam zadovoljan ovom nedeljom u Rimu", rekao je Đoković koji je u polufinalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera.

On je dodao da se igralo brzo i da mu je bilo teško da "uhvati" Nadalove loptice sa "topspinom".

"Loptice su odskakale zaista visoko i imao sam problem da 'izgradim' udarce, naročito sa bekhend strane", rekao je Đoković.

Ovaj meč je bio repriza finala od pre dve nedelje u Monte Karlu, kada je Đoković postao jedni teniser koji je uzeo set Nadalu u 2009. Nadal ove godine drži rekord sa 38 poeda i tri poraza, a osvojio je pet od osam turnira na kojima je učestvovao.

"Sigurno je ovo jedna od najtežih pobeda u mojoj karijeri. Uvek je sjajno pobediti u Rimu", rekao je Nadal koji je stigao do 30. uzastopne pobede na šljaci.

Nagradni fond turnira u Rimu bio je 2.750.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve